Bionic Solution, Community Table
New York, NY

Designer: SITU Studio

SITU was commissioned to design and fabricate a community table to be a striking centerpiece for Bionic Solution’s New York Headquarters. The piece consists of a sleek welded steel frame and a two-tone backlit Corian tabletop. When integrated LED lighting is turned on, the Corian top reveals an pattern of an enlarged neural network, suggesting lines of connectivity across the 15 ft length of the table. The affect was achieved through CNC milling the neuron pattern at various depths into the backside of translucent Corian. The colored stripe running down the middle of the table includes a number of power outlets to support portable electronics. The standing height steel frame is made of a single steel angle profile and powder coated to match the surrounding finishes.